Жилищен комплекс “ЕВРИДИКА” Сграда I – кв. Малинова долина

Изпрати запитване

            Жилищен комплекс „ЕВРИДИКА“

 

 

 

Комплекса се състои от две сгради. Разположен е в южната част на гр. Софияв кв. “Малинова долина”.Непосредствената близост до Околовръстното шосе осигурява комфортен достъп до основните южни булеварди и изходящи пътни артерии на столицата. Локацията е изключително удобна. В близост са разположени: търговски и бизнес центрове с новострояща се детска градина. В проекта се предвижда изграждането на улица с добре развита инженерна инфраструктура. Повече от 70% от терена ще е озеленен, като ще бъдат създадени условия за самостоятелно парково междублоково пространство. Жилищата са проектирани функционално с повече естествена светлина и простор. Високото ниво на енергийна ефективност е приоритет в проектирането и изграждането на комплекса.

Локацията на комплекса ще осигури удобство и възможност за бърза връзка с града по Околовръстен път до главните южни булеварди и изходящи пътни артерии на столицата. Наблизо са разположени търговски и бизнес центрове, спирка на градския транспорт, бъдеща спирка на метрото, а лифтът до Парк “Витоша” е на по-малко от 15 минути пешеходно разстояние. 

 

            Концепция на комплекса

 

 Комплекс “Евридика” от две сгради с между блоково пространство и зони за отдих и развлечения между тях. Сграда I e от пет корпуса (входа) с по четири етажа. Във всеки вход има естествено осветени стълбищни клетки и асансьори за 8 лица. Апартаментите са разпределени по 5-6 жилища на етаж, както и общо помещение, което ще се ползва за нуждите на етажната собственост.  

 

В средния корпус „В“ ще има 3 търговски помещения (магазини) и 3 офиса. В двора ще се изгради детска площадка и места за отдих. Просторът ще осигури на всички жилища гледка към планината.

 

Апартаментите са проектирани функционално с повече естествена светлина и простор, оптимални по размер санитарни помещения и балкони. Във всеки апартамент е проектиран склад за инсталиране на газово отоплително котле, пералня, сушилня, а жилищата на нива “Партер” ще разполагат с дворове, с право на изключително ползване. Апартаментите са с изключително малки общи части, едва 11%, като това предимство се дължи на факта,че към тях се разпределят единствено коридори и стълбищни клетки във входовете, а манежните улици, обслужващи подземния гараж в сутерена, се разпределят като идеални части единствено към гаражите и закритите паркоместа. Проектът предвижда в комплекса към всеки апартамент да има възможност за закупуване на две места за паркиране.

 

Високото ниво на енергийна ефективност е приоритет в проектирането и изграждането на комплекса. Това ще се постигне с използването на качествени тухлени блокове и топлоизолационните панели по външните стени с дебелина минимум 10 см. Отделни зони от фасадата ще се вентилират по естествен начин.

 

Монтажът на дограма с 88 мм ПВЦ профил, предпазна алуминиева капачка по него и троен ниско емисионен стъклопакет ще обезпечи напълно комфорта в жилищното пространство.

 

Част от фасадата на сградата ще бъде изпълнена с каменна облицовка/травертин, а в по-голяма си част ще има бяла и цветна силиконова мазилка с детайли от архитектурния проект.

 

Покривът ще бъде скатен, покрит с керамични керемиди в цвят антрацит. Ще бъде използвана доказана система за керемидени покриви, улуци и водосточните тръби, като по този начин ще се елиминират всякакви течове и влага, в резултат на конденз или други аварии. Резултатът ще бъде изключително надежден покрив с високи експлоатационни качества и дълъг „живот“ без ремонти.

 

 

 Степен на завършеност и услуги по завършване

 

 

Жилищата се предлагат в следната степен на завършеност:

 • Стени и тавани на жилища – обработени с компоненти за заздравяване при полагане на покрития, измазани с машинна гипсова мазилка, под на жилище – циментова изравнителна замазка.
 • Стени и тавани на бани и тоалетни – измазани с машинна циментова мазилка, под на бани и тоалетни циментова изравнителна замазка
 • Ел. инсталации завършени до степен: монтирано апартаментно табло и контактен и ключов излаз
 • ВиК инсталация завършени до точка на тапа
 • Газова инсталация – завършена в апартамента до тапа на точка на консуматор по проект, газово котле не се предвижда в цената.
 • Отопление – монтирана разпределителна кутия в апартамента, алуминиеви разводни тръби за радиатори до всяка точка на отоплително тяло по проект част ОВК
 • Вентилация – изградена до всяка баня и тоалетна завършена до всмукателна тръба Ф 110, изградена с коминно тяло и    всмукателен отвор с Ф100 до всяка точка в кухня. Вентилацията на газовия котел е изградена с комин за газови котли.
 • Климатизация – изградени комуникации за климатично тяло
 • Външна врата – блиндирана от висок клас по архитектурен проект

 

 Общите части ще са завършени в степен:

 • Настилки от материал с висока степен на износване
 • Стени измазани, боядисани, с покритие позволяващо измиване и почистване
 • Монтирано осветление по стълбищни клетки, коридори, фасади, общи и сервизни помещения
 • Монтирана звънчева и домофона система.
 • Висок клас асансьор, механичен за 8 лица.

 

    За удобство на закупилите жилища и обекти в ж.к.„Евридика“ ще се предлагат услуги на атрактивни цени за издаване на апартаментите  “До ключ” като: фино шпакловане, боядисване, полагане на декоративни мазилки. Доставка и полагане на облицовки и настилки във всички помещения. Монтаж на ел. оборудване, ВиК аксесоари, доставка и монтаж на уреди за отопление на електричество и газ. Монтаж на цялостни решения за жилищата.

 

Други предложения

Malinova-Dolina_2_View01_02_col

Жилищна комплекс “ЕВРИДИКА” Сграда II кв. Малинова долина

13

Жилищна сграда на ул. “Асен Разцветников”

01_OKN copy

Жилищна сграда “ЛЕГИЯ”

Building6_View01_02 copy

Жилищен комплекс “ЕВРИДИКА” Сграда I – кв. Малинова долина

img_7954_2

“СОКОЛИЦИТЕ” -Жилищен комплекс в Родопите